In het centrum van Den Haag komt de visie van het Rabobank Community Office tot leven: een kantoor dat bij binnenkomst direct de essentie van Den Haag uitstraalt. Dit resulteerde in een uniek ontwerp concept waarbij de plattegrond van de stad als inspiratie diende. Deze werd als basis genomen en over de lay-out van het kantoorpand gelegd, waarbij we kernpunten ontwikkelden voor vergaderunits, straten overtrokken en de vergaderkamers vormgaven als blokjes binnen de straten.

Verder heeft Studio van ‘t Wout zorgvuldig gekeken naar de typische elementen van Den Haag – kenmerkend waren de zee, het groen en het stedelijke. Deze componenten hebben we geïntegreerd in het ontwerp: groene tinten in houten kozijnen voor de bossen, levendige kleuren voor de stadse delen en rustige werkplekken met zand- en blauwtinten voor het zee- en strandgevoel.

Openheid, gastvrijheid en transparantie

Naast het ruimtelijke ontwerp hebben we de entree volledig getransformeerd, met een uitnodigende glasgevel die naar voren werd gehaald, een grote arcade die duidelijk maakt dat dit de Rabobank is, en een open achtergevel die voorheen gesloten was. We hebben niet alleen meubels toegevoegd, maar ook de ruimtes zelf veranderd: van donker en gesloten naar licht en levendig. Het nieuwe kantoorontwerp straalt openheid, gastvrijheid en transparantie uit.

Het nieuwe kantoorontwerp straalt openheid, gastvrijheid en transparantie uit.