Image Image Image Image Image

75 jaar Van ’t Wout

1946 en verder

Het is 4 april 1946 wanneer Reinier van ’t Wout uit Loosduinen zijn stoffeerdersbedrijf start. Gespecialiseerd in vloeren en gordijnen, komen al snel zijn zonen Karel en Reinier Jr. in de zaak. Het familiebedrijf, dat dan Van ‘t Wout en Zn. heet, groeit uit tot een echte woon-speciaalzaak.

In de jaren 70 nemen de twee zonen het bedrijf over en starten met de verkoop van strakke, moderne design meubelen. Het bedrijf verhuist van de Wilhelminastraat naar een nieuwbouw pand aan het Loosduinse Hoofdplein. Hier gaan ook beide broers met gezin wonen.

Karel krijgt samen met zijn vrouw Gre, die ook in de zaak werkt, drie kinderen. Hun zoon Karel Jr. vindt zijn weg via de kunstacademie, Artifort en Castelli in Italië terug naar Loosduinen. Daar komt hij in 1986 bij de zaak waarna hij het stokje na vier jaar van zijn vader overneemt.

In 1992 ontwerpt Karel Jr. een nieuwe winkel en verhuist naar het nieuw gebouwde pand aan de Werf in Den Haag. Het bedrijf heet vanaf dan Van ‘t Wout Woonkunst.

Wanneer het bedrijf in 2000 de zaak Jansen Binnenhuisarchitectuur aan de Zeestraat overneemt, verhuist het gehele bedrijf die kant op. In 2011 komen Arie Alderliesten en Saskia Alderliesten-Vrolijk in het bedrijf en draagt Karel Jr. de zaak aan hen over.

De zaak gaat in 2013 Studio van ’t Wout heten en met het nieuwe concept en de ‘thuis etage’ waait er een nieuwe wind door het familiebedrijf. In 2019 startten zij naast de Studio ook de Lema Flagship-Store, het Italiaanse lifestyle merk, aan de sjieke Kneuterdijk 2A. Studio van ’t Wout, een prachtig bedrijf met een rijke geschiedenis en succesvol dankzij u!