Image Image Image Image Image

Meer dan 65 jaar Van ’t Wout

1947 – 1980

In 1947 begint grootvader Reinier van ’t Wout met zijn interieurwinkel aan de Wilhelminastraat in de wijk Loosduinen in Den Haag. Gordijnen maken, vloerbedekking leggen en behangen; daar staat hij om bekend in de regio. Met zijn zonen Karel en Reinier bij hem in de zaak is Van ’t Wout al snel een echt familiebedrijf.

De twee zonen nemen het bedrijf over en starten met strakke, moderne designmeubelen. In 1970 wordt dat zichtbaar in een nieuwbouwpand.

 

1980 – 1995

Kleinzoon Karel kiest voor de kunstacademie in Maastricht. In 1986, na zes jaren werkervaring bij design merk Artifort en een jaartje in Italië bij Castelli, komt hij in de zaak. Als Karel na vier jaar het bedrijf overneemt, wordt gestart met een apart interieurarchitectenbureau, onder de naam Tecto design. Ook is er meer aandacht voor de zakelijke markt.

In 1992 ontwerpt Van ‘t Wout een nieuwe winkel, deze wordt gebouwd aan de Werf in Den Haag. Het bedrijf heet vanaf nu Van ‘t Wout Woonkunst.

 

1995 – 2010

Het televisieprogramma Eigen Huis en Tuin vraagt in 1996 of Karel een jaar wil meewerken aan de serie, en dat doet hij. Een goede zet, want het geeft de zaak een enorme bekendheid. Het bedrijf groeit flink en neemt in 2000 Jansen Binnenhuisarchitectuur over aan de Zeestraat; de tweede vestiging.

Met de start van de afdeling Projecten wordt kantoorontwerp en –inrichting net zo belangrijk als het ontwerpen van woninginterieurs. In 2006 verhuist het complete bedrijf naar de Zeestraat. De winkel aan de Werf wordt verhuurd.

 

2010 – 2013

In 2010 komen Arie Alderliesten en Saskia Alderliesten-Vrolijk in het bedrijf met de intentie het bedrijf van Karel over te nemen. Gedurende deze drie jaren vindt een geleidelijke overdracht plaats in eigenaarschap, taken en verantwoordelijkheden.

 

2013 en verder

In 2013 breken weer nieuwe tijden aan. De unieke concept store met designmeubelen en bij ons thuis etage waar je zelf kunt beleven hoe het is om in een bepaalde sfeer te wonen, geven de klant een welkom gevoel en veel inspiratie.