Vanaf het prille begin was Studio van ‘t Wout betrokken bij dit project. We hebben 1000m2 woonoppervlak, een relatief grote ruimte, getransformeerd tot een warm thuis. De constructie van het huis, met zijn zichtbare glas, staal en beton, vroeg om een tegenwicht van gezelligheid, intimiteit en warmte.

In het hart van deze moderne boerderij, zoals ontworpen door de architect, bevindt zich de kernruimte. De overige ruimtes omringen dit centrale hart, gekenmerkt door een opvallende trap in het midden die naar de verschillende niveau’s leidt. Deze trap, vervaardigd uit ruw beton en voorzien van verlichting, fungeert als een visueel statement en functioneel element en past perfect bij de gevlinderde betonnen vloeren op niveau -1, begane grond en terras. De hal, als entree tot het huis [met gewldige glazen tatsdeur], is aangekleed met behang dat alle kleuren van het spectrum omvat, waarbij koningsblauw en licht eiken contrasterende hoogtepunten zijn.

Esthetiek en functionaliteit

Wat deze samenwerking extra aangenaam maakte, was de betrokkenheid van de eigenaren. Hun oog voor detail en nauwkeurigheid droegen bij aan een vruchtbare samenwerking, waarin we gezamenlijk tot verfijnde keuzes kwamen. Door op dit gedetailleerde niveau samen te werken, konden we de esthetiek en functionaliteit naar een hoger niveau tillen.

De master en badkamer, met hun prachtige inbouwkasten en gebruik van natuursteen, vormen een samenhangend element dat de verschillende ruimtes verbindt. Zo is dit huis niet alleen een leefruimte, maar een samenspel van design en persoonlijke betrokkenheid.

Een samenspel van design en persoonlijke betrokkenheid.