In een enorme industriële ruimte met veel karakter stond Erik een uitdaging te wachten: hoe voeg je doortastend design toe aan zo’n overweldigende omgeving?

De benadering was duidelijk – kies voor uitgesproken designklassiekers die niet alleen het volume, maar ook de kracht hebben om zich te handhaven in deze megaruimte. Denk hierbij aan iconen zoals de Lounge Chair van Vitra, waarbij gedurfde keuzes werden gemaakt om de ruimte te versterken.

De aanpak omvatte het duidelijk afbakenen van drie gebieden: een ruimte voor dineren, een bibliotheek en een living. Het enige element dat werd herplaatst, was een oude tussenkast, die een nieuwe plek kreeg in de setting.

Een lange wand met smalle, hoge ramen werd strategisch opgedeeld met een kleurvlak in het midden, waardoor een visuele scheiding ontstond als achtergrond voor de eetruimte. Hierdoor werden meerdere functionele ruimtes gecreëerd binnen het grote industriële geheel. Het juiste lichtplan was essentieel om een aangenaam binnenklimaat te realiseren. Hierdoor ontstaat niet alleen een praktisch, maar ook een sfeervol geheel.

In deze unieke benadering werd met zorg gekozen voor stijliconen die niet alleen de ruimte complementeren, maar er ook voor zorgen dat de industriële grandeur behouden bleef. Het resultaat is een samenspel van krachtige ontwerpelementen die de ruimte niet alleen vullen, maar ook versterken.