Gevoel van intimiteit in een ruimtelijke omgeving

Het indrukwekkende penthouse vormt één van de hoogtepunten van een langdurige samenwerking met een gewaardeerde klant. Dit project, dat beslaat over een oppervlakte van ongeveer 400m2, biedt een adembenemend uitzicht over de stad en beschikt zelfs over een aparte verdieping met jacuzzi en zwembad.

Een van de doelen van dit project was het creëren van een gevoel van intimiteit in een ruimtelijke omgeving met grote glaspartijen. Daarom zijn de glaspartijen gedeeltelijk bekleed met schuifpanelen, die een horizontale lijn vormen en een prachtig lijnenspel bieden. De nadruk lag op het installeren van hoogwaardige glazen deuren om privacy te waarborgen zonder afbreuk te doen aan de openheid van de ruimtes. De maatwerk taats- en schuifdeuren zijn van het Italiaanse familiebedrijf Albed.

Perfecte eenheid

De garderobekasten, maatwerk vervaardigd door LEMA, spelen ook een belangrijke rol in het nieuwe interieur. Met aandacht voor detail zijn hoofdzakelijk open garderobekasten geïnstalleerd, waarbij indirecte verlichting is verwerkt om een helder overzicht te bieden. Voor kasten met deuren zijn glazen exemplaren met ingebouwde verlichting gebruikt, terwijl een speciale kast met een gepatenteerde installatie van LEMA is toegepast, die kleding geurvrij maakt.

De aanwezig kunstverzameling maakt het interieur tot een perfecte eenheid.

In samenwerking met interieurarchitect NiNa Graziosi van Graziosi Progetti heeft Studio van ’t Wout naast deze hoogwaardige maatwerkstukken ook diverse meubels geleverd, waaronder een strakke hoekbank opstelling, model Paul van Molteni en een indrukwekkend grote eettafel en eetkamerstoelen van Arco, die naadloos aansluiten bij het luxueuze en esthetische verhaal van het penthouse. De aanwezig kunstverzameling maakt het interieur tot een perfecte eenheid.

Nina heeft met haar verfijnde gevoel voor detail gekozen voor de maatwerk deuren, kasten en meubelen uit onze collectie. Zij is de spil geweest in dit bijzondere project. Deze  samenwerking heeft geleid tot dit prachtige resultaat.